MyCom en Tele2 gaan samenwerken in mobiele telefonie

0
55

MyCom gaat mobiele abonnementen van Tele2 verkopen.

De expertise van MyCom als grootste gespecialiseerde computer- en telecomretailer in combinatie met het schandalige snelle, nagelnieuwe 4G-netwerk van Tele2 zorgt ervoor dat de missie van MyCom en Tele2 om de markt open te breken en toegankelijk te maken voor iedereen extra kracht wint.

De stap van MyCom om mobiele abonnementen van Tele2 aan te bieden is logisch, omdat het speelveld in de branche is veranderd door de invoering van de Wet Financieel Toezicht (WFT) en de afname van fysieke spelers in winkelstraten. Wanneer je een telefoon op afbetaling koopt ga je eigenlijk een vorm van krediet aan. De Wet Financieel Toezicht (WFT) die op 1 mei 2017 is ingevoerd bepaalt dat bij een kredietbedrag van meer dan EUR 250 verplicht een toetsing bij het BKR moet worden gedaan. Onderzoek geeft aan dat consumenten hierdoor minder snel voor een telefoon op afbetaling kiezen, omdat de lening invloed heeft op het maximale leenbedrag van bijvoorbeeld hun hypotheek.

Daarom introduceerde MyCom eerder dit jaar al het ‘zo goed als nieuw concept’ samen met Infotheek Group, marktleider op het gebied van circulaire IT in Europa. Naast de verkoop van refurbished computers zijn ook de eerste stappen gezet in de verkoop van refurbished telefoons. Nu volgt de stap om mobiele abonnementen van Tele2 aan te bieden. “In Tele2 hebben wij een zeer ondernemende en betrouwbare telecom provider en partner gevonden,” zegt Marco Heestermans, algemeen directeur van MyCom. “Samen willen we de markt open breken en toegankelijk maken voor iedereen. 

MyCom onderscheidt zich niet alleen met nieuwe maar vooral ook met refurbished telefoons. Zo zijn we in staat op een consumentvriendelijke manier in te spelen op de nieuwe wet- en regelgeving en daarnaast toch de voordelen te bieden van een ‘zo goed als nieuwe’ telefoon. En vanaf nu kan dat ook nog eens in combinatie met een mobiel abonnement van Tele2, waardoor klanten gebruik kunnen maken van hun hoogwaardige 4G-netwerk,” aldus Heestermans.